Case

KVIK

Specialdesignad armmaskin

Kvik är experter på danskdesignade kök, badrum och garderober. Efter många års hantering av pallar på halvautomatiska maskiner, behövde de på grund av tillväxten effektivisera med en mer automatiserad lösning. En avgörande förutsättning för den nya lösningen, förutom att minska förbrukningsmaterial, var också att lösningen måste klara av många olika pallstorlekar – speciellt deras så kallade ”Kvikpallar”, som är atypiska i storleken och ofta väldigt tunga i botten och lätta på toppen.

Grundlighet och expertis

Resultatet blev en specialdesignad lösning som klarar både halv- och helpallar, samt den speciella Kvikpallen. Kvikpallarna är ofta extra höga och långa, så det var viktigt att lösningen kunde hantera pallar med dimensioner upp till 2 600 mm på längden och 2 800 mm på höjden. Lösningen har också en viktkapacitet på upp till 2 000 kg.

SGA Conveyor från Kinna i Sverige, används som underleverantör och har ansvarat för tillverkningen av alla kedjebanor och den skräddarsydda inmatningen, som kan anpassas till palltypen och bredd från 600mm till 800mm. Det görs genom att trycka på en knapp innan pallen körs på plats. Lösningen består av en maskin för applicering av det toppfolie samt en topppress, som är speciellt utformad för att hantera varierande föremål på toppen av pallen.

Själva sträckfilmsmaskinen är en specialtillverkad armmaskin, för extra stora pallar. Innan pallen sträckfilmas, lyfts den upp av en funktion i kedjetransportören. Detta för att säkerställa en noggrann emballering av pall och gods på framför allt Kvikpallarna. Maskinen använder en Vangby Nano NX 17my 33-lagers film, som försträcks till 200 %.

Med denna lösning var inte hastigheten processens fokus, utan vikten låg på noggrannhet och möjligheten för Kvik att hantera alla olika palltyper.  Lösningen packar 30 pallar per timme.

Om lösningen

jälva sträckfilmsmaskinen är en specialtillverkad armmaskin, för extra stora pallar. Innan pallen sträckfilmas, lyfts den upp av en funktion i kedjetransportören. Detta för att säkerställa en noggrann emballering av pall och gods på framför allt Kvikpallarna. Maskinen använder en Vangby Nano NX 17my 33-lagers film, som försträcks till 200 %.

Med denna lösning var inte hastigheten processens fokus, utan vikten låg på noggrannhet och möjligheten för Kvik att hantera alla olika palltyper.  Lösningen packar 30 pallar per timme.

Specialdesign

Automation

Packning av pallar

Vill du veta mer om hur vi kan skapa mervärde för din packprocess?

Dela