Case

Imerco

Nyckelordet var effektivisering

Imerco är Danmarks största omnikannals-återförsäljare av köksartiklar, bordsartiklar, presenter och hemtillbehör. Imerco genomgår en stor utveckling och särskilt inom sitt webbshopområde har de upplevt en särskilt stark tillväxt. De växte ur sina befintliga lokaler och visste att de, trots kontinuerliga uppgraderingar, behövde utöka sitt packningsområde för webbshopverksamheten igen för att hantera den växande orderhanteringen och packningsflödet.

Kundanpassat transportsystem

I samband med implementeringen av en Autostore behövde Imerco anpassa och optimera sin plockning och packningsprocess. Vangby hjälpte till att analysera, designa och skala upp en lösning som passar Imercos nya vardag.

Det nya transportsystemet säkerställer att operatörerna som plockar kan hantera alla typer av ordrar effektivt från plockstationerna, oavsett om det är en enkel, multi, fragile eller C&C order. Samtidigt har det utvecklats med en speciell programvara som säkerställer att Imerco kan optimera sitt flöde beroende på om det är högsäsong eller lågsäsong .

Imerco återanvände de ursprungliga, ergonomiska packningsstationerna från sin tidigare lösning och expanderade ytterligare genom att uppgradera flera liknande packningsstationer. Det ökade flödet ställde krav på hantering och distribution av de färdigpackade produkterna, så lösningen blev ett avancerat transportsystem från SGA som kunde hantera denna uppgift automatiskt. 

Förutom packning av kartonger av enskilda artiklar, behövde Imerco en lösning för större artiklar som redan är säkert packade i lådor från leverantören. Lösningen blev här en tryckt krympfilm, där artikeln automatiskt förses med film och fraktetikett, varefter den placeras i värmeugnen som krymper filmen tätt runt packningen. Slutligen åker den färdigpackade artikeln ut på samma transportband som de övriga paketen och distribueras till de olika distributörerna. 

Imerco har totalt 34 packstationer, ca 200 meter transportband och packar totalt ca 500 paket per timme.

Vangby är partner i utformningen av internlogistik, teknisk support och service samt leverans av emballage.

Om lösningen

I transportsystemet skannas och vägs paketen för att säkerställa att det faktiska innehållet matchar beställningen. De större lådorna sorteras sedan från de mindre, varefter de större lådorna fylls på med skyddande luftkuddar och försluts säkert med tejp på en separat packstation.

Slutligen sorterar transportsystemet paketen efter vilken distributör som kommer att leverera paketen till slutkund. På så sätt är det enkelt att stapla och packa kartongerna till sista delen av leveransen.

Skräddarsydda lösningar

Tids-besparande

Packning av
kartong

Vill du veta mer om hur vi kan skapa mervärde för din packprocess?

Dela

Book et møde

Udfyld kontaktformularen og få en uforpligtende snak om hvordan vi kan optimere din pakkeproces.

Send en forespørgsel
Kontakt vores salgsteam
Picture of Mark Rosenkjær
Mark Rosenkjær
Picture of Thomas Andersen
Thomas Andersen
Boka ett möte

Fyll i kontaktformuläret och få ett kostnadsfritt samtal om hur vi kan optimera din packningsprocess.

Skicka en förfrågan
Kontakta vårt säljteam
Picture of Fredrik Martinsson
Fredrik Martinsson
Picture of Lars Cassiano
Lars Cassiano