Case

Dansani

Optimera packprocessen med skräddarsydd horisontalplastare

Dansani är ett ledande danskt företag inom design och inredning för badrum och tillbehör. Med ett gediget engagemang för att skapa innovativa och estetiskt tilltalande produkter har Dansani etablerat sig som en pionjär inom branschen.

Små föremål - stor precision

Dansani ville ha en maskin som kunde använda sträckfilm för att slå in deras produkter. Det skulle ersätta den tidigare packmetoden med kartong och band. Kraven var bland annat hög kvalitet på emballaget med särskilt fokus på kostnadsreduktion. Vangby använde tidigare erfarenheter som referens och identifierade de specifika behoven.

Valet föll på en specialbyggd horisontalplastare med tillhörande banor, designad för att hantera mycket små föremål.

Lösningen fungerar genom att en fotocell detekterar föremålet varefter en frekvensstyrd motordriven inmatningsbana transporterar föremålet till horisontalplastare. Från sidorna kommer motordrivna sidostyrningar, som går i samma hastighet som banan. Dessa sidostyrningar håller och trycker de små föremålen genom både in- och utmatning samt genom plastaren. Här packas och svetsas föremålen som kan ha mått ner till 100 mm på bredden, 7 mm på höjden samt 250 mm på längden. Maskinen använder därför en folie med en bredd på 100 mm för att säkerställa att de minsta detaljerna kan packas på rätt sätt. När föremålet är emballerade med sträckfilm samt svetsad, håller maskinen ändan av filmen så att den automatiskt är redo för nästa föremål.

Hela linjen fungerar helt automatiskt. Efter emballering åker delen ut på det drivna transportbandet som fungerar som en buffert.

Om lösningen

Lösningen fungerar genom att en fotocell detekterar föremålet varefter en frekvensstyrd motordriven inmatningsbana transporterar föremålet till horisontalplastare. Från sidorna kommer motordrivna sidostyrningar, som går i samma hastighet som banan. Dessa sidostyrningar håller och trycker de små föremålen genom både in- och utmatning samt genom plastaren. Här packas och svetsas föremålen som kan ha mått ner till 100 mm på bredden, 7 mm på höjden samt 250 mm på längden.

Maskinen använder därför en folie med en bredd på 100 mm för att säkerställa att de minsta detaljerna kan packas på rätt sätt. När föremålet är emballerade med sträckfilm samt svetsad, håller maskinen ändan av filmen så att den automatiskt är redo för nästa föremål.

Special-
tillverkad

Anpassning till varje ämne

Optimerad
packning

Vill du veta mer om hur vi kan skapa värde för din packprocess?

Dela

Book et møde

Udfyld kontaktformularen og få en uforpligtende snak om hvordan vi kan optimere din pakkeproces.

Send en forespørgsel
Kontakt vores salgsteam
Picture of Mark Rosenkjær
Mark Rosenkjær
Picture of Thomas Andersen
Thomas Andersen
Boka ett möte

Fyll i kontaktformuläret och få ett kostnadsfritt samtal om hur vi kan optimera din packningsprocess.

Skicka en förfrågan
Kontakta vårt säljteam
Picture of Fredrik Martinsson
Fredrik Martinsson
Picture of Lars Cassiano
Lars Cassiano